تخفیف ویژه!
تاریخ و آموزشی

جامعه شناسی تحریفات عاشورا(چاپ نهم)

280,000تومان 260,000تومان

14 در انبار

 

 

چرا هر ایرانی باید کتاب «جامعه‌شناسی تحریفات عاشورا» را بخواند.

کتاب «جامعه‌شناسی تحریفات عاشورا» یک تحقیق بلند انتقادی و آسیب‌شناسانه به تاریخچه، روایت‎‌ها، مقتل‌ها، روضه‌ها و ادبیات منظوم واقعه عاشورا است.

این کتاب توسط آقای دکتر سید عبدالحمید ضیایی نوشته شده است و بار اول سال ۱۳۸۴ توسط انتشارات هزاره ققنوس منتشر و تاکنون سه ویراست مختلف داشته و ۹ بار تجدید چاپ شده است.

کتاب از دو بخش کلی تشکیل شده، بخش اول «عاشورا و رویکرد جامعه‌شناختی» که به‌نقد و بررسی منابع و مقاتل عاشورایی، تحریف‌شناسی و فرهنگ عاشورا اختصاص‌یافته و بخش دوم «ادبیات عاشورا در بوته‌ی نقد» است که به نقد عاشورا و ادبیات انقلاب اسلامی می‌پردازد.

آنچه کتاب «جامعه‌شناسی تحریفات عاشورا» از نمونه‌های پیشین متمایز کرده است رویکرد جامعه‌شناسانه و پژوهشگرانه به منابع و مقاتل و روایت‌های مختلف در باب واقعه عاشورا است.

در بخشی از کتاب «جامعه‌شناسی تحریفات عاشورا» تلاش می‌شود پاسخ سؤالاتی مانند: منابع و مقاتل واقعه عاشورا کدامند؟ آیا اساساً حسین بن علی همسری به نام شهربانو داشته است؟ آیا امام حسین (ع) حج را ناتمام گذاشت؟ واقعیت جدایی بعضی از یاران از امام (ع‌) در شب عاشورا! چه بوده؟ آیا سر به محمل کوبیدن حضرت زینت (س) روایت درستی است و… را از میان منابع بجای مانده از واقعه عاشورا بیابد.

دکتر سید عبدالحمید ضیایی درباره دلیل نگارش کتاب گفته است: کارهای زیادی در این زمینه انجام شده، مثل کتاب «حماسه حسینی» اثر شهید مطهری، کتاب‌های «پدر، مادر، ما متهمیم»، «پس از شهادت» و … اثر مرحوم دکتر شریعتی، کارهای ارزشمند مرحوم صالحی نجف‌آبادی که همه جای تقدیر دارند؛ ولی چیزی که باعث شد اقدام به تألیف کتاب کنم، این بود که درباره ادبیات تحلیلی عاشورا و نیز نگاه معرفتی به این مقوله کارهای بسیار کمی انجام شده و در واقع، دغدغه من نیز طرح این محورها بود. بحث‌کردن در مورد خرافه و تحریف بسیار دشوار است، به‌خصوص که مرز خرافه با معنویت بسیار باریک بود و گاه به‌تبع شرایط و اقلیمی که در آن زندگی می‌کنیم، خرافه و معنویت جابه‌جا می‌شوند.

در فصل اول از بخش اول کتاب دکتر سید عبدالحمید ضیایی با اشاره به مشکلات و موانع پژوهش درباره عاشورا؛ جامعه‌شناسی تاریخی و عاشورا، نگرش متافیزیکی به عاشورا، شهادت پرستی و تقدیس شهادت به‌عنوان هدف و پارادوکس عاشورا و شفاعت را مورد بررسی و تحلیل قرار می‌دهد.

فصل دوم کتاب به‌نقد و بررسی منابع و مقاتل عاشورایی می‌پردازد. از عمده‌ترین مباحث این فصل می‌توان به مواردی چون تاریخ طبری گزارشی مخدوش، مقتل‌الحسین خوارزمی، ابن خلدون و تحریف عاشورا، ابن تیمیه و استمرار تحریف، روضه الشهداء سرچشمه تحریفات عاشورایی و تحریف در حوزه نقل‌قول‌ها اشاره کرد.

در فصل سوم دکتر ضیایی با اشاره به‌ضرورت غبارروبی از تاریخ عاشورا؛ تحریف در تاریخ اسلام و مواردی دیگر را مورد بررسی قرار می‌دهد.

نویسنده در بخش دوم کتاب ادبیات عاشورا در بوته نقد را مورد بررسی و تحلیل قرار می‌دهد. عاشورا در ادبیات فارسی، عاشورا و ادبیات انقلاب اسلامی دو فصل اصلی بخش دوم کتاب «جامعه‌شناسی تحریفات عاشورا» است.

چاپ نهم این کتاب با قیمت ۲۸۰ هزارتومان در چهارصد صفحه توسط انتشارات هزاره ققنوس منتشر شده است.

قابل‌توجه مخاطبان عزیز

برای خرید چاپ نهم از شیوه‌های زیر استفاده‌کنید تا برایتان ارسال شود
۱. مراجعه با هماهنگی قبلی به دفتر مرکزی انتشارات هزاره ققنوس: خیابان انقلاب، خیابان رامسر، شماره ۱، واحد ۵ تلفن: ۸۸۳۱۷۸۳۲
۲. ارسال پیام به شماره واتساپ دفتر انتشارات هزاره ققنوس ۰۲۱۸۸۳۱۷۸۳۲
۳. ارتباط با واتساپ دفتر انتشارات از طریق لینک………
۴. ارسال پیام به دایرکت اینستاگرام انتشارات هزاره ققنوس لینک……
۵.  خرید حضوری  از فروشگاه سفیر اردهال عرضه‌کننده آثار انتشارات هزاره ققنوس در خیابان انقلاب تهران با آدرس: میدان انقلاب، حدفاصل خیابان فخررازی و دانشگاه، مجتمع فرهنگی، تجاری، اداری پارسا، پلاک ۵، تلفن: ۶۶۹۷۳۳۹۸

 

توضیحات تکمیلی

وزن 200 g
ابعاد 21 x 14 x 3 cm
پدیدآور

تاریخ نشر

کد دیویی

ناشر

نوبت چاپ

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “جامعه شناسی تحریفات عاشورا(چاپ نهم)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *